Bekijk hier het assortiment aan stoere scheepslampen. Een scheepslamp wordt veelal gebruikt op schepen en zijn zeer daarom zeer robuust aangezien ze tegen weer, wind en zout water moeten kunnen. Naast duurzaamheid hebben ze een mooie stoere uitstraling! Maak uw keuze uit de beste industriële scheepslampen voor de laagste prijs! Onze scheepslampen zijn duurzaam en robuust gemaakt. U kunt lang plezier beleven van uw scheepslamp!

[display_filter store=”3″][display_pages store=”3″][user_pages store=”3″][user_sort store=”3″]

[display_multi store=”3″]

[display_pages store=”3″][user_pages store=”3″]

Industrieel wonen met industriële scheepslampen

Industrieel wonen betekent wonen in een wat rauwe, robuuste stijl. Heel veel mensen spreekt deze no-nonsens stijl aan. Wanneer je in een industrieel interieur wilt wonen zoek je een geschikt pand wat bij deze stijl past. Een oud fabriekspand of een school die niet meer wordt gebruikt is niet voor iedereen weggelegd. Constructiedetails moeten gezien kunnen worden en wanneer je een oud pand betrekt zijn deze meestal al aanwezig. De industriele sfeer is meteen al aanwezig. De inrichting van zo’n pand is dan direct al wat simpeler te doen. Echter wanneer je een gewone 2 onder 1 kap woning bezit en je wilt toch een industrieel interieur zijn tips in die richting altijd welkom natuurlijk.

Tips om een industriele stijl te krijgen

Een aantal items die deze stijl creëren zijn de stoere, leren bank en de wat ruige vloeren en trappen. Een gietvloer en een betonnen of bakstenen muur zijn altijd toe te passen evenals stellingkasten van steigerbuizen. De vormen zijn strak en pragmatisch. Materialen die gebruikt worden zijn metaal, hout en beton. De robuuste, stoere industriestijl kenmerkt zich ook door de kleuren die gebruikt worden. Zwart, wit en grijstinten afgewisseld met een felle kleur wordt veel toegepast in deze stijl. Prularia is uit den boze in deze inrichting.

Industriële Verlichting

Een van de belangrijkste zaken in een inrichting zijn de verlichtingspunten die subtiel moeten worden toegepast. Scheepslampen zijn een mooie toevoeging aan dit interieur. De nostalgische scheepslamp is onverwoestbaar. Op een schip moest deze lamp tegen alle weersinvloeden bestand zijn. De zogenaamde Bulls-eye lampen kunnen heel goed boven een eettafel maar ook de ovale lamp is een echte maritieme scheepslamp die zowel binnen als buiten een plaatsje kan krijgen. Het materiaal voor een scheepslamp wordt meestal uitgevoerd in messing, chroom of roestvrijstaal. Ook de beroemde “Dietz” stormlantaarn is een aanwinst voor de inrichting met een industriele look.

Heklicht Schip

Uit de tweede helft van de 20e eeuw stammen de zogenaamde heklichten die ook veel op schepen werden gebruikt. Wanneer je zo’n lamp op de kop kunt tikken heb je echt een prachtig accessoire in je inrichting. Scheepslampen zijn allemaal te koop maar dan wel nieuw en voorzien van electriciteit. Maar er gaat toch niks boven een échte scheepslamp die ook dienst gedaan heeft op een schip.

Oude scheepshanglamp

Wanneer je echt voor oude scheepslampen valt en je inrichting is robuust en stoer dan mag een lamp boven de tafel in scheepshanglampmodel niet ontbreken. De scheepslamp die aan een roestbruine ketting hangt heeft meestal een kap van roestvrijstaal of koper. Daaronder hangt een flinke glazen peer die prima licht over een eettafel geeft. Deze maritieme lampen werden vaak gebruikt op een schip. Ze zijn sterk en kunnen tegen een stootje.
Voor meer informatie over oude en nostalgische scheepslampen klik dan op de desbetreffende producten om naar de productomschrijving te gaan.