industrie-hanglampen_kooilampen

Industriele Kooilamp Kopen Online Voordelig en Hoge Kwaliteit In Onze Webshop

Op zoek naar die hippe industriële kooilampen die waarschijnlijk perfect passen in jou unieke binnen of buiten inrichting? Als je de interieurtrends een beetje in de gaten houdt weet je waarschijnlijk al dat kooilampen steeds populairder worden in Nederland. Een trend die dit jaar waarschijnlijk nog veel meer gaat doorgroeien. En dit is helemaal niet zo gek, deze lampen zijn namelijk ideaal om te combineren bij een modern, industrieel of vintage/retro interieur.

Kooilamp / Bully Lamp

Een kooilamp wordt ook wel een bully lamp genoemd en zijn herkenbaar aan hun robuuste, stoere en opvallende ontwerp. Bij dit type lamp kun je verschillende types onderscheiden, zo kun je kooilampen vinden met zowel gezandstraald, helder als structuurglas. Ook zijn er veel opties als je kijkt waar je dit type lamp het beste kunt plaatsen. Zo is het een leuke manier om meerdere kooilampen als een groep op te hangen op verschillende hoogtes. Dit creëert namelijk een speels en leuk effect in de kamer. Maak je daarnaast geen zorgen of de lampen wel goed aan te sluiten zijn. Veel industriële lampen zijn namelijk zo gemaakt of gerestaureerd om ook in jou huis hun werk te doen. Het is echter niet slecht om altijd even goed te checken of ze over een porseleinen lamphouder beschikken die geschikt zijn voor zowel spaar-, led-, halogeen- en gloeilampen.

Kooilampen als eyecatcher van uw interieur

Kooilampen creëren een verrassend speels effect en passen waarschijnlijk perfect in jou moderne of industriële inrichting. De lampen zelf beschikken meestal over robuust glas en een ruwe en stevige metalen kooi. Dit had vroeger namelijk een hele specifieke reden. Het zorgde er namelijk voor dat er geen gevaarlijke gassen te dicht bij de glasbol kon komen zodat er geen gevaar voor explosies ontstond. Niet voor niks worden deze lampen vaak wel eens explosie vrije lampen genoemd. Door het authentieke en herkenbare uiterlijk van kooilampen wordt het waarschijnlijk de eye-catcher van jou kantoor, garage of huis.

Industrieel Interieur Ontwerp

Als je al een industrieel of modern ontwerp hebt of ervan houdt zul je waarschijnlijk al precies weten waar je deze retro kooilamp gaat plaatsen. Hou echter wel je opties open en kijk waar je lamp niet alleen het meest naar voren komt maar ook het licht het meest nodig is. Bij kooilampen denkt men meestal niet direct aan een hang-, hoek- of wand lamp. Terwijl dit echt zonde is. In een centrale positie zijn dit type vintage lamp uitermate geschikt om een industriële uitstraling te creëren. Zo passen ze perfect in een kamer waar lijnen goed zichtbaar zijn of bij een ruwe bakstenen muur of een gladde betonmuur. Toon dus lef als het aankomt tot de plaatsing van je industriële kooilampen, creativiteit wordt altijd beloond in een industrieel ontwerp!