industrie-haken_industrie-kettingen

Industriële Lampen Ophangen Met Industriële Kettingen!

Om retro lampen aan het plafond te bevestigen zijn allerlei hulpmiddelen voorhanden. Er zijn retro hanglampen die met een enkele stroomdraad aan het plafond worden gehangen. Echter een mooie industriële hanglamp hoort natuurlijk met een authentieke ketting aan het plafond te worden bevestigd. Industriële kettingen worden nog veelvuldig gefabriceerd en in de zware industrie gebruikt. De industriële kettingen voor hanglampen worden hier speciaal voor lampen gemaakt en niet gebruikt voor andere doeleinden. In de industrie wordt de vorm van de schakels, rondstaalkettingen genoemd.

Materialen en soorten industriële kettingen

De industriële ketting die een authentieke retro of landelijke hanglamp moet dragen, geven de fabriekslooks aan de lamp. Een plafondhaak is nodig om de ketting aan te bevestigen. Lampen-expert.nl, heeft een aantal mooie kettingen die bij industriele en retro lampen de juiste uitstraling geven.

Authentieke traditionele ketting

De schakels zijn 40 mm in lengte en de keten zijn van hetzelfde type uit het begin van de 20e eeuw. De prijzen zijn per meter en de ketting kan simpel met een goede tang doorgeknipt worden. Heb je een wat zwaardere industrielamp gekocht van boven de 2 kilo dan zal je deze toch echt aan een ketting moeten hangen. Aan een enkel stroomdraadje werkt niet.

Zware industriële ketting

De zware antieke kettingen kunnen een gewicht van maximaal 15 kilo met gemak dragen. Een mooie ketting die een echte vintage uitstraling heeft. Deze ketting is op professionele wijze gemaakt en heeft prachtige authentieke looks, die een lamp boven een eettafel nét even een wat mooier aanzien geeft.

Gotische messing ketting

Een hele andere ketting is de Gotische industriële ketting. Deze is alleen geschikt voor de wat lichtere hanglamp. De ketting is op simpele wijze in te korten met een tang. De schakels zijn 2 mm dik en de kettingen worden per meter verkocht.
Wil je een mooie industriële ketting met een authentieke plafondhaak aanschaffen kijk dan eens voor inspiratie op de desbetreffende website van de verkoper.