Zoekt u mooie en stevige industriële gloeilampen? Klik op de producten om voordelig uw industriële gloeilamp online te kopen. Deze industriële gloeilampen hebben een met kooldraad die voor mooie sfeerverlichting zorgen!

De Industriële Gloeilamp

De gloeilamp van weleer is een zuurstofarme bol die voorzien is van gloeidraad. Door er stroom op te zetten wordt de gloeidraad heet en geeft een sfeervolle verlichting. De gloeidraad is een product wat gemaakt is van wolfraam. Deze stof kan tegen heel hoog oplopende temperaturen. De gloeilamp had van oorsprong een koolstof gloeidraad die werd vervaardigt uit bamboe, zijde of cellulose. Er wordt nog op kleine schaal dit soort gloeilampen gemaakt. Online kun je deze gloeilampen nog aanschaffen bij lampen-expert.nl.

Stukje geschiedenis over de gloeilamp

De gloeilamp is niet door één persoon uitgevonden maar ontwikkeld door verschillende personen en bedrijven. Thomas Edison was de bekendste persoon die de gloeilamp heeft geperfectioneerd. In 2009 werd een verkoopverbod op de gloeilamp uitgebracht. Toch kan deze nog aangeschaft worden. De industriële gloeilampen zijn onder mensen die een echte industrieel interieur hebben een graag gewild product. De gloeilamp doet immers aan vroeger denken. In het jaar 1883 begon een Russische fabrieksdirecteur zijn eigen gloeilampenfabriek in Rotterdam. De lampen die hij maakte werden landelijk een veel verkocht product. Zo zag Gerard Philips in de wintertuin van “Krasnapolsky” in 1890 de gloeilamp met zijn fascinerende licht. Philips begon in 1891 zijn gloeilampenfabriek in Eindhoven.

Het peertje

De gloeilamp wordt ook wel een peertje genoemd. Sinds 1901 brandt in een brandweerkazerne in Amerika zo’n peertje zonder dat deze (op een hele kleine onderbreking na) uit is geweest op een eigen stroomvoorziening van 120 volt. Dit is dus één van de bekendste gloeilampen ter wereld.

Online gloeilampen aanschaffen

Wanneer je een stoere, industriële inrichting hebt gecreëerd horen daar gloeilampen bij. Zij geven ouderwets, nostalgisch licht. De gloeilamp die je kunt aanschaffen bij ons is als hanglamp op te hangen zonder kap.
De gloeilampen zijn te koop als;

  • Spiraallamp
  • Grote globe gloeilamp
  • Maar ook in de traditionele peervorm

edison-ledlamp-globe

De Edison ledlamp globe

Deze bijzondere gloeilamp is een geweldige eye-catcher boven een eettafel. De lamp heeft een diameter van 12.5 centimeter en is met zijn ouderwetse looks gestoken in een nieuw jasje. Deze lamp verbruikt niet meer dan 3 watt. Het warme, gele licht wat deze lamp afgeeft is ook dimbaar. De geschatte levensduur is 38.000 uren. Wanneer je deze lamp gaat aanschaffen let dan op de plafondfitting. Deze lamp heeft een E27 fitting.

Voordelen gloeilamp bestellen bij onze webshop

Het online bestellen van producten heeft vele voordelen. Zo kun je met een paar klikken zien wat het assortiment is in de webshop. Wanneer je naar een “life-winkel” gaat, moet je vaak zoeken naar de juiste lamp. In een webshop doe je ook meer inspiratie op omdat je meer kunt zien. Bij lampen-expert heb je een aangeschafte lamp 30 dagen op zicht, zodat je kunt testen of het de juiste lamp is om in je interieur toe te passen. Snelle verzending en gratis retour zenden zijn nog een paar voordelen die niet overal wordt geboden. Wanneer je vóór 14.00 uur besteld heb je het product de volgende dag in huis.