Hier vindt u industriële lampen die wij met korting kunnen aanbieden. Profiteer van onze mooie kortingsacties en aanbiedingen! Voor meer informatie Klik Hier!

Aanbiedingen industriële lampen & interieur decoratie tips

Met industriële lampen bedoelen we voornamelijk retro, vintage en klassieke lampen die hun herkomst vinden in de beginselen van de vorige eeuw. Met name oude fabriekslampen zijn populair, deze stralen namelijk een authentieke en robuuste sfeer uit. Ze passen daarom perfect in een industrieel interieur ontwerp. Hedendaags verwijst de term ook vaak naar lampen van royaal formaat die meestal voornamelijk uit ruw metaal bestaan. De meeste hedendaagse replica’s zijn meestal op oogopslag nauwelijks te onderscheiden van originele en authentieke vintage lampen. Ook lopen er soms voordelige aanbiedingen die er voor kunnen zorgen dat jij ook zo’n toffe lamp in huis kunt halen.

Industriële lamp materialen

Als je het hebt over een typische industriële lamp heb je het vaak lamp die voornamelijk bestaat uit metaal. Ze bestaan meestal uit zink, gietijzer of aluminium en redelijk onbewerkt. Je kunt soms ook vinden met een emaillen effect, gelakt of gegalvaniseerd staal. Dit zijn meestal beschermende lagen tegen roest vorming.

Type lampen

Er zijn verschillende typen lampen te onderscheiden zo zijn er industriële plafonnières, vloerlampen en hanglampen te vinden op de markt. Ieder van deze kan een mooie toevoeging zijn aan jou industrieel ontwerp en interieur. Van alle types zijn met name de klassieke fabriekslamp, originele kooilamp of de fraaie statieflamp erg populair. Ieder van deze lampen zijn uiterst geschikt voor een bepaalde positie of functie. Als je iets voor buiten zoekt moet je erbij wel opletten of de bedrading en lamp wel geschikt zijn voor gebruik buiten.

Positionering industriële lampen

Industriële lampen doen het net als vele andere retro lampen bijzonder goed in interieurs met een minimalistisch thema. Denk hierbij aan ruime en lichte ruimtes met veel strakke lijnen. Je plaatst hierbij de lampen op strategische plekken en posities waar het licht het meest nodig is. Of juist op plekken waar ‘s nachts het meeste licht benodigd is. Industriële hanglampen zijn een goede optie om over na te denken bij tafel. Deze maken het in de meeste gevallen helemaal af. Daarnaast komen de meeste industriële lampen met een handige dim functie. In sommige gevallen moet je echter een aparte dimmer ernaast aanschaffen.

Industrieel interieur decoratie tips

Als je nog inspiratie of tips zoekt ben je hier zeker aan het goede adres. Sommige ideeën of toevoegingen kunnen jou ontwerp helemaal compleet maken. Ik zou bijvoorbeeld het volgende aanraden:

  • Aanbiedingen industriële lampen & interieur decoratie tips
  • Kijk eens in jou lokale kringloopwinkel rondt
  • De meeste vintage items lijken rauw en onbewerkt nog beter
  • Er zijn zeer goede replica’s te vinden voor een betaalbare prijs
  • Koude stenen, rauw metaal en warm hout zijn goede terugkomende thema’s
  • Zorg voor een terugkomend thema en maak de lampen een echte eye catcher

Kortom, wat jou ontwerp ook is, met een industriële lamp heb je meestal de perfecte eye catcher te pakken. Hou echter altijd een opening open in jou interieur ontwerp. Er komen namelijk altijd wel een paar aanbiedingen voorbij die jou ontwerp helemaal af kunnen maken. Zelfs in een landelijke of stadse setting zijn deze robuuste en rauwe lampen een waar genot te noemen. Of je het nou retro, vintage of authentiek noemt!